• אני מצפת
  • יזכור
  • היסטוריה
  • זיקני צפת
  • עתיקות
  • ישיבות מועצת העיר
  • מצפת תצא תורה
  • פרשת השבוע
  • Shop
צפת.נט
יום ראשון, 12 יולי, 2026
21 °c
Zefat
26 ° ש
29 ° א
Advertisement
  • חדשות העיר
  • חוק ופלילים
  • צבא וביטחון
  • בריאות
  • חינוך
  • עסקים
  • יהדות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • נוסטלגיה
  • סרטונים
  • גלריות
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
המאיל האדום
אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
צפת.נט
  • חדשות העיר
  • חוק ופלילים
  • צבא וביטחון
  • בריאות
  • חינוך
  • עסקים
  • יהדות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • נוסטלגיה
  • סרטונים
  • גלריות
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
צפת.נט
אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
דף הבית חדשות חדשות העיר

בעיריית צפת לא מפרסמות נתוני איכות הסביבה

על ידי צפת.נט
דצמבר 8, 2011
ב חדשות העיר

כולנו שמענו וקראנו על החפץ חיים זצ"ל שחי לפני כשמונים שנה .
אחד הסיפורים על החפץ חיים מספר על נדבן שהגיע לבקר בביתו של הרב המפורסם .
הוא ציפה לראות דירת פאר מפוארת ריהוט מעוצב וחדיש .והנה להפתעתו גילה דירת חדר עלובה ושולחן מתפורר הוא נדהם ושאל את החפץ חיים פה זה הדירה שלך?
החפץ חיים השיב בלי להתבלבל לא ולא כאן זה חניית הביניים דרתי הקבועה היא בעולם הבא –ולמה אני מספר סיפור זה?

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף בווצאפ

כך עולה מבדיקה שערכה עמותת שקיפות בינלאומית-ישראל. ב-50 רשויות ברחבי הארץ עולה, כי רק חמש רשויות – 10% – עומדות בכל התנאים של חוק חופש המידע.

הרשויות בתחתית הרשימה הן צפת, בית"ר עלית, יקנעם עלית ומגדל העמק. מעט מעליהן נמצאות יהוד-מונוסון, יבנה ואור יהודה. עיריות נוספות שנמצא שהן עומדות בכל התנאים של חוק חופש המידע הן חיפה, הרצליה ובאר שבע.

הרשות שקיבלה את הציון הגבוה ביותר – 91 – היא עיריית ירושלים.

מטרת הבדיקה שערכה העמותה היא בחינת שקיפות וזמינות המידע המצוי באתרי אינטרנט של 50 רשויות מקומיות לאזרח. ניתוח המידע נעשה על פי 15 קריטריונים שונים, אשר בחנו את זמינות המידע ומידת היכולת של האזרח לקבל אינפורמציה לגבי פעילותה של הרשות המקומית.

אחד הנתונים החמורים העולים מן הבדיקה הוא, כי מעל 70% מהרשויות שנבדקו (36 מתוך 50), אינן מפרסמות נתוני איכות סביבה, כמחויב על פי התיקון לחוק חופש המידע.

כמו כן, רק מעט יותר ממחצית מהרשויות שנבדקו (30 מתוך 50) מפרסמות באתר האינטרנט שלהן דו"ח שנתי, כמתחייב על פי חוק חופש המידע.

בחינת פרמטר פרסום התקציב העירוני השנתי העלה, כי 36% מהרשויות שנבדקו (18 מתוך 50) לא העלו מידע זה לאתר האינטרנט שלהן. חשוב לציין כי גם התקציבים אשר כן פורסמו אינם נגישים בפורמט אקסל, המאפשר בחינה אמיתית של התקציב.

נתונים חיוביים העולים מהבדיקה מראים, כי 84% מהרשויות (42 מתוך 50) פרסמו באתר האינטרנט שלהן פרוטוקולים של דיוני ועדת התכנון המקומיות. כמו כן, 96% מהרשויות שנבדקו (48 מתוך 50) פרסמו פרוטוקולים מתוך ישיבות המועצה.

נתון נוסף מתייחס לפרסום תכנית אתיקה וטפסי ניגודי עניינים . עיריית בת-ים היא היחידה מכלל הרשויות שנבדקו אשר פרסמה באתר תכנית אתיקה. בנוסף, אף לא רשות אחת מבין הרשויות שנבדקו לא פרסמה טפסי ניגודי עניינים של חברי המועצה.

השנה נעשתה הבדיקה בשיתוף מכון האינטרנט של אוניברסיטת תל-אביב אשר בחן באיזו מידה מספקים אתרי האינטרנט שרותים מקוונים לתושבים בקרב 200 רשויות מקומיות. בדיקה זו העלתה, כי העיריות המובילות בממשל זמין, נגיש ושקוף לתושבים הן חיפה, ת"א, אשדוד, ירושלים וראשון לציון.

גליה שגיא, מנהלת עמותת שקיפות בינלאומית-ישראל: "זו השנה השלישית שאנו מקיימים את הבדיקה ולצערי אנו ממשיכים לראות כי השלטון המקומי עדיין אינו ממלא את לשון חוק חופש המידע ופוגע בכך בזכויות התושבים. השקיפות היא כלי בידי הרשויות להגביר אמון ובידי התושבים לפקח על השימוש בכספי המיסים שלו השקיפות היא כלי בידי הרשויות להגביר אמון ובידי התושבים לפקח על השימוש בכספי המסים שלו יש לשאוף ולקוות כי שני הצדדים ישכילו להשתמש בכלי חשוב זה".

לדברי ד"ר רונית פוריאן לוקץ', מאוניברסיטת תל-אביב, "רמת האתר לא קשורה למאפיינים כמו העשירון הסוציואקונומי של תושבי הרשות המקומית או המרחק שלה ממרכז הארץ. אומנם קיים קשר בין גודל התקציב לאיכות האתר, אך בהחלט ניתן לראות רשויות בעלות תקציב נמוך שמפעילות אתרים שמטרתם הידוק הקשר עם התושבים".

עמותת שקיפות בינ"ל-ישראל הוקמה ב- 1999, כדי לקדם את השקיפות והאתיקה בציבוריות הישראלית. שקיפות בינלאומית ישראל, היא שלוחה של ארגון TI העולמי
(Transparency International) , אשר שם לו למטרה להילחם בשחיתות ולקדם את השקיפות והיושרה ברחבי העולם, ולו כ-90 שלוחות ברחבי העולם.

שתף1ציוץ1שלח

כתבות עם אותו תג

האם שס תסיר את מועמדות קקון בצפת
חדשות העיר

סופסוף ראש עיריית צפת הגיב, בשורה? אין

יולי 12, 2026
שבת חמישית ברציפות: חרדים חסמו צירים מרכזיים בצפת ועיכבו אוטובוסים
יהדות

שבת חמישית ברציפות: חרדים חסמו צירים מרכזיים בצפת ועיכבו אוטובוסים

יולי 12, 2026
האקדמית צפת מצדיעה לסטודנטים משרתי המילואים
חינוך

האקדמית צפת מצדיעה לסטודנטים משרתי המילואים

יוני 24, 2026
תלמידי העיר צפת לא זכאים להקלות מלאות בבגרויות בזמן המלחמה
חינוך

תלמידי העיר צפת לא זכאים להקלות מלאות בבגרויות בזמן המלחמה

יוני 24, 2026
22 חודשי מאסר נגזרו על תושב צפת בגין התעללות בבע"ח – לאחר שהורשע על כך בעבר
חוק ופלילים

22 חודשי מאסר נגזרו על תושב צפת בגין התעללות בבע"ח – לאחר שהורשע על כך בעבר

יוני 17, 2026
פרוטקשן בצפת
חוק ופלילים

חברות הביטוח מערבות גם את החיים הפרטיים, במילים אחרות הם אומרות לנו- תשלמו לעבריין

יוני 10, 2026

תגיות

אוטובוס אולפנת אמית אילן שוחט אני מצפת בחירות גלריה הפגנה הצתה זיו זיקני צפת חבד חיפוש נעדר יוחאי עזרא יוסי קקון ילד ישיבת מועצה כדורגל כדורסל כליזמרים מועצת העיר מכללת צפת מלחמה מנחם כהן מקומות קדושים מרכז רפואי זיו משטרה נעדר סוכות סיפורי צפת סרטון עיריית צפת עיר עתיקה עסקים צדיק צפת קברי צדיקים קורונה רעידת אדמה שוקי אוחנה שלג שלום אלבז שמואל אליהו שריפה תאונה תיירות
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

אתר "צפתנט" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר

נבנה ע"י זוזה בניית אתרים

  • ראשי
  • סרטונים
  • Shop
  • About
  • טלפונים חשובים בצפת
  • צור קשר
  • תנאי השימוש באתר
  • פרסום באתר
אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חוק ופלילים
  • צבא וביטחון
  • בריאות
  • חינוך
  • עסקים
  • יהדות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • נוסטלגיה צפתית
  • סרטונים
  • גלריות
  • ישיבות מועצת העיר
  • אני מצפת
  • היסטוריה
  • זיקני צפת
  • יזכור
  • מצפת תצא תורה
  • עתיקות
  • פרשת השבוע
  • צור קשר

נבנה ע"י זוזה בניית אתרים