מתקן בטכנולוגיה חדשנית שפיתחה חברת אפלייד קלינטק הישראלית, המאפשר להפוך שפכים לחומרי גלם עבור תעשיות הנייר והפלסטיק, יותקן בשבועות הקרובים במערכת השפכים העירונית של צפת ובהמשך גם בזו של בית שמש.
הטכנולוגיה, שלראשונה בעולם מצליחה למחזר את החומרים המוצקים בשפכים ולהפוך אותם לחומר גלם שממנו ניתן לייצר נייר ופלסטיק, פועלת כיום בהיקפים ניסיוניים במתקן קטן בעומר, אך ל עסקים נודע כי החברה חתמה לאחרונה על שתי עיסקאות מסחריות.
העיסקאות, שהיקפן מוערך ב-10 מיליון שקל, כוללות מתקן למערכת השפכים של תאגיד המים העירוני של צפת, המשרתת כ-30 אלף תושבים, ומתקן בנפח גדול יותר למערכת השפכים של תאגיד המים בבית שמש, המשרתת 70-60 אלף תושבים.
רפאל אהרון, מנכ"ל ומייסד החברה: "החומר שאנו מסוגלים לייצר מהשפכים הוא תאית, שמתאים לייצור נייר ומצוין לתעשיית הפלסטיק על כל סוגיה. כבר בשלב המתקן הניסיוני רכשו כמה מפעלי תעשייה את חומר הגלם שאנו מפיקים, וכעת מקודמים מגעים נוספים בנוגע לרכישה עתידית רחבת היקף של חומר גלם, שיגיע מהמתקנים המסחריים שיוקמו".
לדבריו, פרט לחומר הגלם שנוצר בסוף התהליך, המתקנים החדשים מסייעים להפחית את העומס על מכוני טיהור
השפכים האזוריים בכ-35%. התוצאות הן חיסכון בצריכת האנרגיה, צמצום עלויות התחזוקה של מכוני הטיהור ומיחזור של שפכים לטובת שימוש חוזר.
בחברה ציינו כי בחודשים האחרונים מביעות עוד רשויות מקומיות ותאגידי מים עניין בטכנולוגיה החדשנית. "אנו מעריכים כי בקרוב נרחיב את פעילותינו מעבר לגבולות ישראל ונשיק פעילות מסחרית גם בחו"ל באמצעות ייסוד שיתופי פעולה עם גופים ועם משקיעים בינלאומיים", סיכם אהרון.