ניידת הממוגרפיה של האגודה למלחמה בסרטן, המופעלת על-ידי אסותא, מגיעה ליישובי צפון הארץ. הניידת תציע את הבדיקות לאבחון סרטן השד ללא תשלום לתושבות חצור הגלילית, צפת, מג'אר וטבריה.
בתאריך 13.11 תשרת מבוטחות קופת-חולים כללית בחצור הגלילית;
בתאריך 14.11 תשרת מבוטחות קופות-החולים כללית ולאומית בחצור הגלילית;
בין התאריכים 15-16.11 תשרת מבוטחות קופת-חולים כללית בצפת;
בתאריך 17.11 תשרת מבוטחות קופת-חולים מכבי בצפת;
בתאריך 18.11 תשרת מבוטחות קופת-חולים לאומית בצפת;
בתאריכים 20-21.11 תשרת מבוטחות קופת-חולים כללית במג'אר;
בתאריך 22.11 תשרת מבוטחות קופת-חולים לאומית במג'אר;
בתאריכים 25-23.11 ו-28-27.11 תשרת מבוטחות קופות-החולים לאומית וכללית בטבריה;
בתאריך 29.11 תשרת מבוטחות קופת-חולים לאומית בטבריה;
בתאריך 30.11 תשרת מבוטחות קופת-חולים מכבי בטבריה.
- למידע נוסף וקביעת תורים, ניתן לפנות לסניף קופת-החולים המקומי.
הניידת פועלת מזה שמונה שנים במסגרת התוכנית הלאומית לגילוי מוקדם של סרטן השד, ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן ומופעלת בשיתוף בית-חולים אסותא, משרד הבריאות וקופות-החולים. התוכנית נועדה להגברת המודעות למחלה ולהנגיש את בדיקות האבחון מוקדם בקרב כמה שיותר נשים במרכז הארץ ובפריפריה.
מדי שנה נבדקות בניידות למעלה מ-10,000 נשים, העומדות בקריטריונים של סל הבריאות: נשים שחצו את גיל 50 (פעם בשנתיים) או לנשים הנמצאות בקבוצת סיכון, כגון נשים בנות 40 ומעלה שיש להן אם או אחות שחלו בסרטן השד (פעם בשנה).
ד"ר אירנה ז'יבליוק, אונקולוגית ומנהלת היחידה לאשפוז יום אונקולוגי באסותא: "חשיבות הבדיקה התקופתית היא באיתור ממצאים חשודים בשלב מוקדם המגדיל משמעותית את סיכויי ההחלמה. ניידת הממוגרפיה מאפשרת לנשים לבצע את הבדיקה, מצילת החיים, קרוב לביתם ובכך מגדילה את מספר הנשים הניגשות לבצע את הבדיקה".
סרטן השד הינה המחלה הממארת השכיחה ביותר בקרב נשים בישראל ומדי שנה מאובחנות כ-4,000 נשים. 1 מתוך 8 נשים עלולה לחלות בסרטן השד במהלך חייה. שיעור ההיענות של הנשים בישראל לבדיקת הממוגרפיה, במסגרת התוכנית הלאומית לגילוי מוקדם של סרטן השד שיזמה האגודה למלחמה בסרטן, עלה בשנים האחרונות ועומד על כ-60% בממוצע.
מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן: "הניידת מגיעה ללמעלה מ-100 ישובים שונים, ושוהה בכל מקום מספר ימים או שבועות בהתאם לכמות הנשים. מחקרים מעידים על כך, שנגישות גבוהה יותר אל בדיקת הממוגרפיה, יחד עם פעילות הסברתית, מעלה באופן משמעותי את שיעור ההיענות של הנשים, אשר בתורו מוביל להפחתת התמותה כתוצאה מסרטן השד בישראל".
פרויקט ניידת הממוגרפיה, מתקיים בישובים מרוחקים ובמגזרים באוכלוסיה בהם ההיענות נמוכה לבדיקת ממוגרפיה ומטרתה לצמצם פערים בהיענות לבדיקה שבכוחה להציל חיים, גם בקרב נשים המתגוררות בעיירות פיתוח, עולות חדשות, נשים בכפרים הערביים ועוד.