• אני מצפת
  • יזכור
  • היסטוריה
  • זיקני צפת
  • עתיקות
  • ישיבות מועצת העיר
  • מצפת תצא תורה
  • פרשת השבוע
  • Shop
צפת.נט
21 °c
Zefat
26 ° ש
29 ° א
29 ° ב
27 ° ג
יום רביעי, 1 פברואר, 2023
  • חדשות העיר
  • חוק ופלילים
  • צבא וביטחון
  • בריאות
  • חינוך
  • עסקים
  • יהדות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • נוסטלגיה
  • סרטונים
  • גלריות

אין מוצרים בסל הקניות.

המאיל האדום
אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
צפת.נט
  • חדשות העיר
  • חוק ופלילים
  • צבא וביטחון
  • בריאות
  • חינוך
  • עסקים
  • יהדות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • נוסטלגיה
  • סרטונים
  • גלריות

אין מוצרים בסל הקניות.

אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
צפת.נט
אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
דף הבית חדשות חדשות העיר

נקודת מפנה 6 בצפת

על ידי צפת.נט
נובמבר 13, 2012
ב חדשות העיר
שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף בווצאפ

התרגיל ראשון מסוגו בישראל יערך בכל רחבי הארץ במשך שבוע וידמה התמודדות של כוחות הביטחון וההצלה עם תרחיש של רעידת אדמה חזקה ובעקבותיה גלי צונאמי הפוגעים בישראל

רעידת אדמה חזקה בעוצמה של 7.1 בסולם ריכטר, באזור עמק החולה תעמוד במרכז תרגיל ארצי, שייפתח במרכז הרפואי זיו בצפון הארץ ובמקביל באזור הערבה. על פי התרחיש, כתוצאה מרעידת האדמה וגל צונאמי שיגיע בעקבותיה ויציף את חופי המדינה, צפויים 7,000 הרוגים, 70 אלף נפגעים ו-170 אלף איש שיפונו מבתיהם. מימושן של תחזיות אלו אינו ידוע, הן עלולות להתרחש מחר או בעוד שנים רבות. עם זאת, תרחישים אלו אינם דמיוניים משום שמדינת ישראל נמצאת במרכזו של השבר הסורי-אפריקני, אזור מועד לרעידות אדמה, אשר לאורך ההיסטוריה אירעו בו רעידות אדמה בעוצמות שונות, חלקן הרסני וקטלני. במהלך העשור האחרון קיבלנו מספר תזכורות עגומות לעוצמתו הקטלנית של הטבע. לפני שנה, לאחר רעידת אדמה בדרגה 9.0 בסולם ריכטר באוקיאנוס השקט, פגע גל צונאמי בחופי יפן, הרג 15,850 איש, הותיר 3000 נעדרים ו- 160 אלף איש שפונו מבתיהם ,חיסל ערים וכפרים. בשנת 2004 רעידת אדמה קטלנית באוקיאנוס ההודי בדרגה 9.1 בסולם ריכטר שלחה גל צונאמי לדרום אסיה, הודו, סרילנקה, תאילנד ואינדונזיה שהרג 280 אלף איש, והותיר 5 מיליון ללא קורת גג.

בעקבות אירועים אלו ואירועי הרס נוספים בעולם, יוזמת מדינת ישראל תרגיל ארצי ענק "נקודת מפנה 6", בהובלת המשרד להגנת העורף ופיקוד העורף, שימשך שבוע ימים. באזור הצפון, במרכז הרפואי זיו בצפת, יפתח התרגיל ביום א', 21 באוקטובר. תרגיל זה הינו הרחב מסוגו שנעשה עד כה בישראל להתמודדות עם תרחיש רעידת אדמה עוצמתית וגלי צונמי. על פי התרחיש תורגש באזור איילות שבערבה רעידת אדמה בעוצמה של 5.6 בסולם ריכטר וחצי שעה לאחר מכן תורגש הרעידה המרכזית והחזקה, בעוצמה של 7.1 בסולם ריכטר, שהמוקד שלה יהיה באזור עמק החולה בגליל העליון.

המרכז הרפואי זיו, שהינו בית החולים הקרוב ביותר למוקד המשוער של רעידת האדמה, יהיה אחד מהמבנים הראשונים שיפגעו בתרגיל. על פי התרחיש, חלקו המזרחי של בית החולים יקרוס בעקבות הרעידה ובמקום ילכדו רבים. בנוסף תתפשט אש לעבר המחלקות עם סכנה לפגיעה במכלים עם חומרים מסוכנים. ביום א' יתרגלו בשטח המרכז הרפואי זיו התמודדות עם התרחיש על ידי כוחות כיבוי והצלה שיכללו כבאיות ומנוף לחילוץ נפגעים, צוות החירום של בית החולים וצוותים לטיפול בחומרים מסוכנים.

בעקבות סקר שפרסם משרד התשתיות על היתכנות רעידת אדמה באזור השבר הסורי אפריקאי, בעיקר באזור בית שאן וצפת, נערכים במרכז הרפואי זיו באופן קבוע תרגילי סימולציה להתמודדות עם רעשי אדמה, בנוסף לתרגילים להתמודדות עם פיגועי טרור, מלחמות ואירועים רבי נפגעים. לבית החולים ניסיון רב בטיפול באירועים רבי נפגעים ואירועי חירום שונים, בעקבות השנים בהן שהה צה"ל בלבנון ומלחמות לבנון וכן הפיגוע שהיה במירון.
בשנה שעברה תורגלה הקמת בית חולים שדה בשיתוף פעולה עם כוחות צה"ל ופיקוד העורף, בניהולו של צוות רפואה צה"לי שהקים בית חולים שדה לאחר הרעש בהאיטי בשנת 2010.

ד"ר קלין שפירא, סגן מנהל והאחראי על תחום שעת החירום במרכז הרפואי זיו אומר, כי המרכז הרפואי זיו ערוך לכל מקרה של אירוע רב-נפגעים, כולל רעידת אדמה ומתרגל אירועים אלו על בסיס קבוע. "אנו ערוכים לקראת התרחשות כזו ודואגים לרענן נהלים אצל צוותי הרפואה לאורך השנה, כולל אופן התנהגות עם חולים בעת רעידת אדמה, מיקום החולים, הגנה עליהם, תפקיד הצוותים הרפואיים וצוותי החירום ועוד, בתקווה שכל אלו יישארו בגדר תרגול" אומר ד"ר שפירא.

תרגיל רעידת האדמה במרכז הרפואי זיו במסגרת "נקודת מפנה 6", יתקיים ביום א', 21.10.2012, בשעות 13:00-15:30 באגף המזרחי של בית החולים.

שתף1ציוץ1שלח

כתבות עם אותו תג

זמן קבלת היתר בניה בצפת מגיע ל- 800 אחוז יותר מהממוצע הארצי
חדשות העיר

זמן קבלת היתר בניה בצפת מגיע ל- 800 אחוז יותר מהממוצע הארצי

פברואר 1, 2023
הסטודנטים נטעו שתילים עם ילדי צפת
חינוך

הסטודנטים נטעו שתילים עם ילדי צפת

פברואר 1, 2023
כתובת נאצה רוססה במכללת צפת
חוק ופלילים

כתובת נאצה רוססה במכללת צפת

ינואר 31, 2023
בני זוג מצפת תובעים את מכבי האש
חוק ופלילים

בני זוג מצפת תובעים את מכבי האש

ינואר 31, 2023
בן 3 נשכח בגן לחינוך מיוחד בצפת
מבזקים

שני ילדים בני 12 נפצעו בינוני בתאונת דרכים לאחר שנפגעו מרכב פרטי בצפת

ינואר 30, 2023
העולם שייך לצעירים:  סופ"ש חוויה והעצמה מיוחד לצעירים בצפת
בילוי ופנאי

העולם שייך לצעירים: סופ"ש חוויה והעצמה מיוחד לצעירים בצפת

ינואר 29, 2023

תגיות

אוטובוס אולפנת אמית אילן שוחט אני מצפת בחירות בית חולים בית ספר גלריה דקירה הארי הקדוש היסטוריה הצתה זיו זיקני צפת חבד יוצאי צפת ילד ישיבת מועצה כדורגל כדורסל כליזמרים מועצת העיר מכללת צפת מנחם כהן מקומות קדושים מרכז רפואי זיו משטרה סוכות סופה סיפורי צפת סרטון עזרא שיינברג עיריית צפת עיר עתיקה פורים צדיק צפת קבלה קברי צדיקים קורונה שוקי אוחנה שלג שמואל אליהו שריפה תאונה
ADVERTISEMENT

אתר "צפתנט" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר

נבנה ע"י זוזה בניית אתרים

  • ראשי
  • סרטונים
  • Shop
  • About
  • טלפונים חשובים בצפת
  • צור קשר
  • תנאי השימוש באתר
  • פרסום באתר
אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חוק ופלילים
  • צבא וביטחון
  • בריאות
  • חינוך
  • עסקים
  • יהדות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • נוסטלגיה צפתית
  • סרטונים
  • גלריות
  • ישיבות מועצת העיר
  • אני מצפת
  • היסטוריה
  • זיקני צפת
  • יזכור
  • מצפת תצא תורה
  • עתיקות
  • פרשת השבוע
  • צור קשר

נבנה ע"י זוזה בניית אתרים

ברוך הבא בחזרה!

Login to your account below

שכחת סיסמה?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

היתחבר

Add New Playlist