• אני מצפת
  • יזכור
  • היסטוריה
  • זיקני צפת
  • עתיקות
  • ישיבות מועצת העיר
  • מצפת תצא תורה
  • פרשת השבוע
  • Shop
צפת.נט
21 °c
Zefat
26 ° ש
29 ° א
29 ° ב
27 ° ג
יום שישי, 31 מרץ, 2023
Advertisement
  • חדשות העיר
  • חוק ופלילים
  • צבא וביטחון
  • בריאות
  • חינוך
  • עסקים
  • יהדות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • נוסטלגיה
  • סרטונים
  • גלריות

אין מוצרים בסל הקניות.

המאיל האדום
אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
צפת.נט
  • חדשות העיר
  • חוק ופלילים
  • צבא וביטחון
  • בריאות
  • חינוך
  • עסקים
  • יהדות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • נוסטלגיה
  • סרטונים
  • גלריות

אין מוצרים בסל הקניות.

אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
צפת.נט
אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
דף הבית חדשות עסקים

סיכום כנס הזית הישראלי ה-1 בראש פינה

על ידי צפת.נט
נובמבר 2, 2011
ב עסקים

נבחרו עשרה ערים שבהם יושקעו המשאבים: דימונה, טבריה, אופקים, ג'דיידה-מכר, קרית שמונה, ערד, צפת, עכו, בית שאן וסחנין.  משרדי התיירות, הנגב והגליל והתחבורה, יוסיפו אף הם עשרות מיליוני שקלים מתקציביהם לתוכנית. עשר ערים נבחרו להיכלל בתוכנית.
 

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף בווצאפ

כנס הזית הישראלי ה-1 בחסות המכללה האקדמית תל-חי וענף הזית דן בנושאים בעלי משמעות לענף הזית הישראלי

 אתמול (1.11) התקיים בסינמטק ראש פינה כנס הזית הישראלי ה- 1.

הכנס הינו פרי יוזמה של המכללה האקדמית תל-חי בשיתוף ענף הזית במועצת הצמחים ובחסות של הרשות לפיתוח הגליל ומועצה מקומית ראש פינה, הכנס הצליח להפגיש בין העוסקים השונים בענף – חוקרים, מגדלים, יצרנים, משווקים ויבואנים,

ולהעלות לדיון נושאים עם סוגיות אסטרטגיות ושאלות מהותיות שעשויות לעצב את עתידו של הענף בשנים הבאות.

חלקו הראשון של הכנס הוקדש למושב פתיחה שדן בסוגיית מחיר שמן הזית הישראלי והתנגשות האינטרסים סביבו. במושב לקחו חלק:

ראש ענף הזית, דר' עדי נעלי, שותף משרד פרסום אדלר, חומסקי ושות', מר ראובן אדלר, מנכ"ל  ארץ גשור, מר יוסי פרידמן ונציג המגדלים, מר רן בן נון.

נבחנו הסיבות העיקריות למחירו הגבוה של שמן הזית הישראלי בהשוואה לשמנים המיובאים מאירופה. הגישה המרכזית שהוצגה ע"י ענף הזית והמגדלים, יצרנים המקומיים היא שמבלי מתן סובסידיות ממשלתיות לא ניתן להוזיל את עלות הייצור של שמן הזית הישראלי, המודל האירופי של סבסוד גידולים חקלאיים הוצג, לדברי ראש ענף הזית ההשתתפות של האירופים מגיעה ל-2 יורו לליטר שמן זית. באופן זה מגיעים לארץ שמנים מאיכות נמוכה במחירים שנמוכים ממחיר הייצור של שמן זית ישראלי. ראש הענף הזהיר שלמרות הפופולאריות של ביטול המכסים בתחומים שונים, מהלך כזה בענף הזית יהיה בגדר מכת מוות לחקלאים שמבלי מתן סובסידיות לגידול הזיתים, יאלצו לעקור את נטיעות הזית ובכך לחסל את הענף. החשש הגדול הוא שבשנים הבאות ולאחר סיום המשבר הכלכלי באירופה מחירי שמן הזית המיובא צפויים לעלות. מר ראובן אדלר הצהיר כי הדרך לביסוס שמן הזית המקומי הוא ע"י מיתוגו כסמל לאיכות ובריאות. בדומה לתהליך שנעשה עבור Jaffa ועגבניות השרי הישראליות. לתפיסתו אם נצליח לחנך את הציבור ולמתג את המוצר הישראלי כאיכותי, תיפסק ההשוואה הכספית למוצרים מיובאים נחותים.

בחלקו השני של היום התקיים כנס מקצועי שעסק בהגדרת זהותו של שמן הזית הישראלי, את הכנס פתח דר' עדי נעלי, ראש ענף הזית החדש שסקר את התהליך שעובר ענף הזית עם המעבר למועצת הצמחים. הכנס נוצל להצגת תו האיכות החדש של ענף הזית, בהבחנה בין דרגת יצור "כתית מעולה" ו"כתית", נסקרו הדרישות והבדיקות שיבוצעו ליצרנים שיבקשו להשתמש בתו.

 {jathumbnail off}

לאחריו הרצה מר Antonio Balenzano, ראש ארגון ערי שמן הזית באיטליה, שהציג את החלוקה האזורית של ענף הזית האיטלקי וכללי התקן המחמירים (PGO, PGI), המיושמים באיחוד האירופי. לפי מודל החלוקה האזורי של האיחוד האירופי. אנטוניו הציג את תהליך המיתוג שמתקיים באיטליה לשמן הזית המקומי בשילוב שפים, מובילים, הדגשת הערך הבריאותי של שמן הזית כבר בגילאי בתי הספר וקידום פרויקטים תיירותיים כדוגמת ערי שמן הזית, פרויקט שמאפשר לערים וכפרים מסורתיים באיטליה לספר את סיפור תעשיית שמן הזית האיטלקית במישור התיירותי.

לדבריו הופתע לגלות את מידת ההתפתחות של ענף הזית הישראלי, בדגש על הפיתוחים הטכנולוגיים המיושמים להגדלת הבצירים וייעול שיטות המסיק. לכך מצטרפת הערכתו על איכויות השמן הישראלי שאינו נופל לדבריו ואף עולה על איכות השמן האיטלקי.

 

בהמשך, הרצה דר' זוהר כרם מהמחלקה לביוכימיה ותזונה בפקולטה לחקלאות של האוני' העברית בהרצאתו הציג את היתרונות והחסרונות של אזוריות לפי ערכים מוגדרים (המבוסס על המודל האירופי), כמו כן הוצגו הבדיקות הביוכימיות הנדרשות לבדיקת הערכים.

לעניות דעתו ענף הזית הישראלי עדיין לא בשל לתהליך חלוקה שכזה. שיטות בדיקה מדעיות המבטיחות את תו התקן.

את הכנס נעל מר ראובן ברגר, יו"ר הנהלת הזית הציג את תכנית המיתוג המתבקשת לשמן הזית הישראלי בשלושה מישורים: א. ע"י אפיון קריטריונים אזוריים, גידוליים וטכנולוגיים ברי יישום בתעשיית השמן הישראלי המבוססים על תקני ה – PGO, PGI. ב. אכיפה רציפה ומשמעותית למניעת זיופים וחריגות מהתקנים שיוגדרו. ג. פרסום ויחסי ציבור לבניית הזהות החיובית של מותג שמן הזית הישראלי בקרב הצרכן הישראלי.  לתפיסתו הפעולה חייבת להיות משולבת ובמקביל כדי להשיג אפקט חיובי.

הכנס הונחה דר' פתחי עבד אלהדי, מרכז אקדמי של תכנית לימודי הזית ויצור שמן זית שבמכללה האקדמית תל-חי.

הכנס התקיים במסגרת פסטיבל ימי ענף הזית ה- 17 בגליל, והוא צפוי להתקיים על בסיס שנתי. לדברי גב' טלי עומר, ממלאת מקום מנכ"ל הרשות לפיתוח הגליל, הציפייה היא שבשנים הבאות יהפוך הכנס לבינלאומי.

שתף2ציוץ1שלח

כתבות עם אותו תג

אושרה בניית מעונות סטודנטים במורדות בר כנען
חדשות העיר

אושרה בניית מעונות סטודנטים במורדות בר כנען

מרץ 31, 2023
שלום אלבז עצוב על מצב המסחר בעיר צפת
עסקים

שלום אלבז עצוב על מצב המסחר בעיר צפת

מרץ 29, 2023
אסון יכול להיגרם במתחם הנינגה שבצפת
בילוי ופנאי

אסון יכול להיגרם במתחם הנינגה שבצפת

מרץ 29, 2023
פסח באסנט צפת עם סיורים מנגנים בסמטאות
בילוי ופנאי

פסח באסנט צפת עם סיורים מנגנים בסמטאות

מרץ 27, 2023
לשכת ראש העיר צפת נשרפה
חוק ופלילים

לשכת ראש העיר צפת נשרפה

מרץ 22, 2023
צפת לא מוכנה לרעידות אדמה – דוח מבקר המדינה
חדשות העיר

צפת לא מוכנה לרעידות אדמה – דוח מבקר המדינה

מרץ 19, 2023

תגיות

אוטובוס אולפנת אמית אילן שוחט אני מצפת בחירות בית חולים גלריה דקירה דר' ניסן שריפי הארי הקדוש היסטוריה הצתה זיו זיקני צפת חבד יוצאי צפת ילד ישיבת מועצה כדורסל כליזמרים מועצת העיר מכללת צפת מנחם כהן מקומות קדושים מרכז רפואי זיו משטרה סוכות סופה סיפורי צפת סרטון עזרא שיינברג עיריית צפת עיר עתיקה פורים צדיק צפת קבלה קברי צדיקים קורונה שוקי אוחנה שלג שמואל אליהו שריפה תאונה תקיפה מינית
ADVERTISEMENT

אתר "צפתנט" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר

נבנה ע"י זוזה בניית אתרים

  • ראשי
  • סרטונים
  • Shop
  • About
  • טלפונים חשובים בצפת
  • צור קשר
  • תנאי השימוש באתר
  • פרסום באתר
אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חוק ופלילים
  • צבא וביטחון
  • בריאות
  • חינוך
  • עסקים
  • יהדות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • נוסטלגיה צפתית
  • סרטונים
  • גלריות
  • ישיבות מועצת העיר
  • אני מצפת
  • היסטוריה
  • זיקני צפת
  • יזכור
  • מצפת תצא תורה
  • עתיקות
  • פרשת השבוע
  • צור קשר

נבנה ע"י זוזה בניית אתרים

ברוך הבא בחזרה!

Login to your account below

שכחת סיסמה?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

היתחבר

Add New Playlist