תושבים רבים בצפון נותרו אתמול והבוקר (11.01.2015) ללא מים חמים כאשר דודי השמש והקולטים קפאו וניזוקו עקב הטמפרטורות הנמוכות והקור העז. רבים היו עסוקים בניסיונות לתקן את הדודים שהתקלקלו ובחלק מהמקרים התיקון הסתיים בבית החולים, לאחר שהחליקו ונפלו מהגגות הקפואים.
במחלקת אורתופדיה במרכז הרפואי זיו מטופל מאתמול אחר הצהריים רמי אלחדיף (62) ממטולה, אשר החליק ונפל מגג ביתו, מגובה של 4 מטרים, לאחר שעלה לסגור את חיבורי המים לדוד השמש, על מנת למנוע קיפאון המים ופיצוץ הדוד.
"בסביבות השעה 11:00 בצהריים אתמול, היה קר מאוד במטולה, עליתי לגג הבית עם סולם וסגרתי את כל החיבורים של דוד המים החמים, בכדי שלא יקפא הדוד ויתקלקל או יתפוצץ. כאשר רציתי לרדת מהגג ורגל אחת כבר היתה על הסולם, בשניה אחת החלקתי על שלב המתכת הקפוא והרטוב! הסולם התקפל ונפל מהגג ואני אחריו. מצאתי את עצמי שרוע בחצר הבית עם כאבי תופת ואשתי פינתה אותי לתחנה של מגן דוד אדום בקרית שמונה, משם הפנו אותנו ישירות למרכז הרפואי זיו. במיון האורתופדי במרכז הרפואי זיו ערכו לי בדיקות מקיפות וגם נתנו לי תרופות נגד כאבים. הרופא אמר שיש לי שברים במפרק כף יד ימין, בעצם הבריח וגם צלע אחת שבורה. לאחר שגיבסו אותי רציתי להשתחרר הביתה, אך בהמלצת הרופאים וגם הילדים ששכנעו אותי נשארתי להשגחה במהלך הלילה. עדיין כואב לי מאוד ואני צורך משככי כאבים, אך מקווה כי במהלך היום כבר ישחררו אותי לביתי" אמר אלחדיף.
עוד הוסיף אלחדיף, כי הוא מתגורר בשכונה התחתונה של מטולה, ועל פי שיחה שקיים הבוקר (11.01.2014) עם אשתו, במקום הצטברה כבר שכבה של 10 ס"מ שלג. "השלג הוא נפלא וכיף להתעורר לבוקר לבן. הבעיה היא השכבה העליונה של מים שקופאת וגורמת להחלקה, זה ממש מסוכן וצריך להיזהר מאוד לא לשבור ידיים ורגליים" אמר אלחדיף.
במרכז הרפואי זיו טופלו במהלך השבת 30 איש עם חבלות, שברים ופגיעות אורתופדיות שונות כתוצאה מנפילה בשלג, מרביתם מטיילים שהגיעו לבלות בצפון, ביניהם גם שני ילדים בני 3 ו-9, ומספר תושבים מהצפון שנפגעו אף הם מנפילות.
במרכז הרפואי זיו חוזרים ומזהירים מפני סכנות הקור והשלג וקוראים למטיילים המגיעים לצפון ולתושבי האזור לנקוט משנה זהירות, על מנת למנוע פגיעות מיותרות כתוצאה מהחלקות ונפילה בשלג. בנוסף, מדגישים רופאי המרכז הרפואי זיו, כי בשל תנאי הראות הלקויים והכבישים החלקים, ישנו סיכון גבוה לאבד את השליטה על הרכב ולהיקלע לתאונת דרכים, לכן יש להקפיד על נהיגה בזהירות מרבית תוך הקפדה מלאה על כללי הנהיגה בחורף, ומומלץ שלא לבצע נסיעות שאינן הכרחיות.
עוד מזכירים הרופאים, כי על הורים, בני משפחה של קשישים ומטפלות, לגלות ערנות מוגברת לתופעת ההיפותרמיה ולהקפיד ולשמור על טמפרטורה מתאימה בבית ועל לבוש מתאים בחוץ. היפותרמיה הינה תופעה שכיחה בחודשי החורף ומדי שנה נפגעים בארץ מקור קשישים ותינוקות, כאשר פגיעות חמורות מסתיימות בפגיעות קשות ולעיתים במוות.