דר' דוד בוחניק, ששימש בעבר כממ' ראש העיר אהרון נחמיאס ומנהל בית ספר תיכון דתי בצפת
התבקש על ידי ראש העיר שוקי אוחנה ליזום את מחזמר בשם "אני מצפת" ברוח הסרט "אני ירושלמי" ומהמחזמר שנוצר בעקבותיו על העיר ירושלים.
הובטח לו כי עיריית צפת תדאג לכל מבוקשו לשם הקמת התאטרון ההצגה.
דוד עמל במשך שנתיים על הקמת תאטרון קהילתי בעיר צפת עם שחקנים מצפת והאזור ואף גייסו לשם כך אנשי מקצוע מהדרגה הראשונה
לשם הקמת המחזמר סוכם כי המתנס יקציב 100,000 וסכום דומה תעביר עיריית צפת.
במשך כשנתיים המתנ"ס הזרימו את התקציבים שהובטחו אך מעיריית צפת לא נתקבל כל סכום.
משלא הגיעו התקציבים המובטחים מעיריית צפת, שקל דוד לפרק הכל ולעבור עם התאטרון לרשות אחרת רק לא להפסיד את ההצגה וההשקעה המרובה.
לאחר פרסום מכתבו שלא בידיעתו לדבריו ברשתות החברתיות, התקשר אליו ראש העיר בבקשה לסידור ההדורים והמשכת הפרוייקט
מכתבו של ד"ר דוד בוחניק, לראש העיר צפת על הפסקת הפעילות:
לכבוד
ראש עירית צפת
מר שוקי אוחנה. וחברי מועצת העיר
צר לי להודיעך על כי החלטתי/החלטנו
להפסיק את פעילות התאטרון ("צפתאטרון" אני מצפת") -במתכונתו הנוכחית-
שהיה אמור לפעול בחסות עירית צפת, מהסיבה המוזרה שמעולם זה לא היה בחסות העיריה, שלא הזרימה אפילו אגורה אחת !! מאז הקמתו !!!
וכי הולכת אותי/אותנו שולל במשך למעלה משנתיים !!!
אני מקווה שאתגבר על הפגיעה במוניטין שלי,
אבל צפת איבדה את אחת נקודות האור שהתכוונת להתגאות בה….
צר לי מאוד.
ד"ר דוד בוחניק.
בין התגובות למכתב ברשתות החברתיות:
"דודי היקר דוקטור דוד בוחניק אם גם אותך הוא איכזב והוליך שולל אז כנראה שאין לו גבולות בכלל .סבלנות נשאר לו ולפנסיונרים שלו שנתיים להמשיך לאכזב את רוב תושבי צפת שיחזירו לו בקלפי😪"
"זוכר את כל שלבי ההונאה של ד"ר דוד בוחניק וועדת ההיגוי, שמיהרתי להתפטר ממנה, כיוון שהיה לי ברור לאן זה הולך. צר לי על הבזיון שעבר ד"ר בוחניק, הוא איש יקר ואוהב צפת באמת ובתמים, אבל את האמת והתמימות אוכלת העיריה הזו לתיאבון."
"תחילתה של היוזמה בקלון וסופה בקלון . !
הרעיון נוצר לפני שנתיים שהיה מופע אני מירושלים שרץ והיה רצון להעתיק כדי לתת הרגשה טובה לכאורה למסורת של צפת."