אגודת הסטודנטים במכללה האקדמית בצפת אישרה בימים האחרונים תקנון חדש ובו קבעה כי רק בוגרי צבא או שירות לאומי ואזרחי יוכלו להתמודד בבחירות לתפקיד יושב ראש האגודה. צעד זה מתבצע שלושה חודשים בלבד לאחר הבחירות האחרונות לאגודה, בהן התמודדה בפעם הראשונה רשימה ערבית. הסטודנט גבי מנסור, שהתמודד בבחירות האחרונות, אמר בשיחה ל"הארץ" כי מדובר בניסיון למנוע ממנו ומאחרים להתמודד בעתיד על התפקיד.
במכללת צפת לומדים כ-2,500 סטודנטים, מתוכם 55% ערבים. יושב ראש אגודת הסטודנטים הנוכחי, אסף כהן, הסביר כי הסעיף החדש לא נועד להפלות אוכלוסיה מסוימת.
"כציבור הסטודנטים אנו מצפים כי אדם שנבחר לייצג אותנו ישמש דוגמה לחברה שבה הוא חי. בחברה הישראלית חיים יחד ערבים ויהודים ואין לקפח את אלה התורמים לקהילתם", אמר כהן. לדבריו, התקנון אושר על ידי רוב חברי המועצה, שבה חברים סטודנטים ערבים ויהודים.
אולם עו"ד ליאורה בכור מהמרכז הרפורמי לדת ומדינה, אומרת כי מדובר באפליה בוטה וברורה. "אזרחי ישראל הערבים אינם מגויסים לצה"ל, על פי מדיניות הצבא, ורובם אינם משרתים אף בשירות לאומי או אזרחי". לדברי עו"ד בכור, "הסעיף פוגע בעקרון זכות השוויון ובחוק כבוד האדם וחירותו".
קב אישור הסעיף, פנו במטה למאבק בגזענות במכללה לאגודת הסטודנטים ולהנהלת המוסד, וכן ליועץ המשפטי לממשלה, בדרישה להביא לביטולו. "אחרי ההסתה הגזענית מצד הרבנים, ובמיוחד מצד רבה הראשי של העיר צפת שמואל אליהו, שנלחמנו רבות שלא תיכנס לכותלי המכללה – כעת מנסים לתת לגזענות פן חוקי על ידי אשרור תקנון מפלה זה", אמר רכז המטה למאבק בגזענות, סטודנט המכללה רביע סגייר. "נילחם בכך בכל הכוח", הוסיף סגייר וציין כי אם התקנון יעבור, "נפנה לערכאות משפטיות מתאימות".
מאגודת הסטודנטים נמסר כי לנוכח התגובות וההערות שהתקבלו, ייבחן העניין פעם נוספת בישיבת מועצת הסטודנטים הקרובה. מהמכללה האקדמית בצפת נמסר כי אגודת הסטודנטים היא עמותה עצמאית הפועלת בנפרד מהמכללה, וכי היא אינה מעורבת ואין לה השפעה על התהליכים באגודה. המכללה בוחנת את כל המשמעויות וההשלכות של תקנון האגודה ותקבע את עמדתה בתחילת השבוע הבא.