רעידת האדמה במרוקו בסוף השבוע האחרון הינה תזכורת גם עבור תושבי העיר צפת.
חצי שנה חלפה מדוח מבקר המדינה, שמתח ביקורת חריפה על היערכות המדינה לרעידת אדמה בערים שנמצאות על קו השבר הסורי-אפריקני, נראה כי לא חלה כל התקדמות בטיפול בנושא.
דוח מבקר המדינה, שהתמקד בערים צפת, טבריה, קרית שמונה, חצור הגלילית ובית שאן, קבע כי 93% מהמבנים שיש לחזק בערים אלו כלל לא חוזקו, בתוך כך 70% מבתי הספר. יש לציין כי גם בערי הקו השני – חיפה, עכו, כרמיאל ונהריה – המצב לא הרבה יותר טוב.
שוקי אוחנה: "לצערי, השאלה היא לא אם תקרה רעידת אדמה, אלא מתי. לשיטתי, נעשו סקרים בעיר ויש 200 מבנים בסיכון. אם תקרה רעידת אדמה אנחנו נבכה. בסופו של דבר, עד היום נעשתה התחדשות רק ל-7 מבנים בכל צפת. אני מצפה שממשלת ישראל תכניס את היד לכיס ושתסייע לנו לקדם כאן התחדשות עירונית. אני כבר לא יודע מה סדרי העדיפויות של הממשלה. בסופו של יום, כל עניין התמ"א 38 הפך לפרויקט של אזור הביקוש, בגוש דן. במקום לייצר חוסן מבנים – חיזקו את היזמים".
השאלה היא האם חשוב יותר לבזבז כספי ציבור רבים על כיכרות, דשא סינטתי, יחסי ציבור ויחצנות מאשר חיזוק מבני בתי ספר בהם לומדים ילדינו מפני רעידות אדמה.
דוגמא חיה לכך שמהווה גם ככתם שחור על תקופת כהונתו של שוקי אוחנה הינו בבית ספר לבנות אלשיך שבעיר העיתיקה, בעוד יומיים תהיה זו השנה הרביעית שחלפה ואז נפילת קיר אך עד היום ראש העיר שוקי אוחנה לא דאג לחיזוק המבנה מפני רעידות אדמה ושיפוצו.