במקרה של רעידת אדמה חזקה, המבנים בעיר העתיקה יהיו בסכנה ממשית

ראשי רשויות בצפון קובלים כי כספים שהובטחו להם לחיזוק מבנים ישנים מפני רעידות אדמה – לא התקבלו. ראש מועצת שלומי: צריך להתכונן לכך כבר היום ולא לשאול למה לא עשינו?. ומה עושה המדינה? מחזקת ארבעה מבנים, כי אין תקציב.

יותר מ-10 רעידות פקדו את צפון הארץ ביום שישי, משעות הצהריים ועד הערב – כשהחזקה מביניהן היתה בעוצמה של 4.5 דרגות בסולם ריכטר. למרבה המזל לא היו נפגעים ולא נגרם נזק, אבל מזל זה מה שבדיוק מה שיצטרכו אם חלילה יפקוד את האזור רעש חזק יותר. מתברר שכספים שהובטחו לרשויות לצורך חיזוק מבנים לא התקבלו.
 

את אזור הצפון פקדה בעבר רעידת אדמה חזקה מאוד. זה היה בינואר 1837 ובצפת נהרגו אז 1,800 בני-אדם ונקברו בקבר אחים. ראש העיר צפת, אילן שוחט, אמר כי ההערכה שהרעש מלפני 172 שנה היה בעוצמה של כ-6.7 דרגות בסולם ריכטר. "לצערי, רעידה נוספת בעוצמה דומה תסב נזק רב, כי המוכנות של העיר לא הושלמה בשנים האחרונות בשל מחסור תקציבי", קובל שוחט.

 

מהנדס עיריית צפת, יחזקאל רובין, מזהיר כי במקרה של רעידת אדמה חזקה, המבנים בעיר העתיקה יהיו בסכנה ממשית. "פרט לכך יש בתים שנבנו בשנות ה-50' וה-60' על עמודים. אנו ממפים את העיר ומנסים לקבל תמונה עדכנית על המצב. עיר כמו צפת צריכה להיות ערוכה לא רק לירי רקטות קטיושה, אלא גם לתת מענה לנפגעים והרס כתוצאה מרעידות אדמה".

 

גם בקריית-שמונה אומרים כי לא התקבל תקציב לחיזוק מבנים ישנים. ראש העיר, נסים מלכה אמר ל-ynet: "בעירייה החלו לפני מספר שנים במיפוי מבנים בעייתיים.

 אותרו למעלה מ-200 כאלה, מרביתם שייכים למשרד השיכון. הם נבנו בעיקר בשנות ה-60'. לצערי, התקציב לחיזוקם מעוכב ואני מקווה שלא נזדקק לנס לפני שהדבר יוסדר".

 
לכתבה המלאה
 
 
Exit mobile version