מינואר: חשש לאספקת המים של תושבי הצפון

שניים מראשי תאגידי המים בצפון מזהירים כי שביתת רשות המים תביא לכך שתופסק הספקת המים ליותר מ-100 אלף תושבי הצפון בערים מרכזיות כקרית שמונה, מטולה וצפת  מנכ"ל פלג הגליל: "אם לא ישונו התעריפים, רוב הסיכויים שלא נעמוד בתשלום למקורות"

ישנו חשש כבד לאספקת מים לתושבי הגליל והצפון בעקבות שביתת עובדי רשות המים – כך הודיעו (יום ג', 29.12.09) מנכ"ל תאגיד פלג הגליל, עמוס רודין, וינאי רגב, מנכ"ל תאגיד התנור, המספקים מים לתושבי הצפון, ובין השאר לערים קריית שמונה, מטולה, קצרין, ראש פינה, חצור הגלילית, צפת ומקומות נוספים.

חוק תאגידי המים וביוב, אשר נחקק בשנת 2001, קובע כי על מועצת רשות המים לקבוע תעריפי מים למתן שירותי המים והביוב המבוססים על העלויות האמיתיות בפועל של מים, כגון עלות רכישה ואספקת המים, עלות מערכות וגביית תשלומים.

רשות המים, שבאחריותה לקבוע את הכללים ולפרסמם, הקפיאה כל פעילות בנושא. נכון להיום, אין טיפול בקביעת הכללים לתעריפים החדשים, ובתאגידי המים מזהירים כי אם לא ייקבעו הכללים לקביעת התעריפים ולא יפורסמו, התאגידים ימשיכו לגבות תשלומים בעבור שירותי המים והביוב הנמוכים משמעותית מעלות מתן שירותים אלה. אי אישור התעריפים החדשים יחייב לדבריהם תאגידי מים רבים לשלם מכיסם את ההפרש שיווצר עבור אספקת קוב מים.

עמוס רודין, מנכ"ל תאגיד פלג הגליל, תאגיד מים וביוב אזורי המספק מים לכ-100 אלף מתושבי הגליל, אמר כי "במידה ולא ישונו תעריפי המים בתחילת ינואר, סיכויים רבים שתאגיד פלג הגליל לא יוכל לעמוד בתשלומים לחברת מקורות מה שיוביל לאי-סדרים באספקת המים לתושבי האזור".

לדבריו, בעקבות שביתת עובדי רשות המים, נושא שינוי תעריפי המים מוקפא. "אם לא ישנו את תעריפי המים והביוב, כפי שנקבע בחוק, אנו עומדים על סף קריסה. לא נוכל לעמוד בתשלומי אספקת מים לחברת מקורות ולביצוע עבודות תשתית לתושבי הצפון, מה שיוביל לאי-סדרים באספקת המים לתושבי האזור". רודין ציין כי תאגיד פלג הגליל אינו היחיד המצא בסכנת קריסה בעקבות אי הוודאות בנושא תעריפי המים. הוא קרא להתערבות מיידית של משרדי האוצר והתשתיות.

ינאי רגב, מנכ"ל תאגיד המים והביוב התנור המספק מים לכ-35 אלף תושבי ערים בצפון, הצטרף לחשש של רודין מפני קריסה כלכלית של התאגיד ואי-סדרים בהספקת המים לתושבים. "הקריסה הכלכלית של התאגיד מורגשת כבר בימים אלו עקב אי מתן המענקים שהובטחו לתאגידים וחוסר הוודאות לגבי השינוי בתעריפי המים".

הוא ציין כי תאגיד התנור ביצע השקעות בהיקפים של מיליוני שקלים מתקציבים שהיו אמורים להגיע דרך רשות המים. "איננו יכולים לשלם על עבודות תשתית שכבר נחתמו ולהוציא לפועל עבודות עתידיות. ישנם קבלנים שכבר מאיימים בתביעות ואין לנו מענה לתת להם".

אמיר שישה, יו"ר ועד עובדי רשות המים, מסר בתגובה כי "נכון להיום, בעקבות שביתת עובדי רשות המים, לא מועברים מענקים לתאגידי המים והביוב, אשר מרביתם הוקמו זה מכבר ומסתמכים על מענקים כמקור תקציבי לשלם, בין היתר, עבור רכישת מים מחברת מקורות. למותר לציין, כי אי תשלום על רכישת מים יגרור סגירת מים לתושבים נוספים בישראל".

Exit mobile version