• אני מצפת
  • יזכור
  • היסטוריה
  • זיקני צפת
  • עתיקות
  • ישיבות מועצת העיר
  • מצפת תצא תורה
  • פרשת השבוע
  • Shop
צפת.נט
יום שלישי, 6 מאי, 2025
21 °c
Zefat
26 ° ש
29 ° א
Advertisement
  • חדשות העיר
  • חוק ופלילים
  • צבא וביטחון
  • בריאות
  • חינוך
  • עסקים
  • יהדות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • נוסטלגיה
  • סרטונים
  • גלריות

אין מוצרים בסל הקניות.

המאיל האדום
אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
צפת.נט
  • חדשות העיר
  • חוק ופלילים
  • צבא וביטחון
  • בריאות
  • חינוך
  • עסקים
  • יהדות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • נוסטלגיה
  • סרטונים
  • גלריות

אין מוצרים בסל הקניות.

אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
צפת.נט
אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
דף הבית צבא וביטחון

לראשונה בצפון מת כלב שחוסן מכלבת

על ידי צפת .נט
פברואר 25, 2010
ב צבא וביטחון
שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף בווצאפ

לראשונה מת כלב שחוסן מכלבת. המחלה ממשיכה להתפשט בצפון

זה המקרה העשירי של מוות מכלבת מאז תחילת השנה, כולם בצפון הארץ. רוב הכלבים שמתו – חיות מחמד. הווטרינר של צפת: "יש צורך בהסברה, מחכים שימות אדם?"

לראשונה בישראל, מת השבוע ממחלת הכלבת כלב שחוסן נגד המחלה. המקרה, שאירע במושב כפר ברוך שליד מגדל העמק, הוא העשירי בשורת מקרי מוות של כלבים מכלבת מאז תחילת השנה – כולם בצפון הארץ. במקביל להתפרצות כלבת בצפון, מסתמנת מגמה מדאיגה נוספת: במרבית מקרי הכלבת שאותרו בכלבים, מדובר היה בכלבי בית ולא בכלבים משוטטים. אף על פי כן, רבים בעלי הכלבים שאינם מחסנים את כלביהם.

מותו הנדיר של הכלב המחוסן הפתיע את הווטרינרים, שמעריכים כי החיה סבלה מכשל חיסוני. הד"ר רוני עוזרי, סגן מנהל השירותים הווטרינריים ומנהל השירותים הווטרינריים בשדה, אמר כי מדובר במקרה מדאיג. "זו עדיין תעלומה", הוסיף. "מדובר בבוקסרית בת שש שחוסנה באופן רציף במשך חמש שנים. אנחנו נמצאים בעיצומו של תחקיר; אולי מדובר בכשל חיסוני או בתרכיב שלא פעל. זה מקרה שמטריד אותנו".

המקרה הוא נקודת שפל חדשה בהתפשטות הכלבת, בעיקר בצפון; בשנה שעברה התגלו 58 מקרי כלבת בישראל, רובם המכריע גם הוא בצפון. הצטברות המקרים מטרידה לנוכח העובדה שלפני 2009 נע מספר המקרים בין תשעה ל-12. לדברי הד"ר יפעת שמש, שלידיה הגיע הכלב שמת השבוע, "המצב קשה מאוד, קשה יותר ממה שנדמה. יש מגפה באזור שלנו וצריך לתת על כך את הדעת". שמש הדגישה כי "למרות התפשטות המחלה, אין מספיק פרסום בקרב הציבור על כך שיש כלבת באזור, וזה מגיע לידי מצב שלא תמיד חיה שמתה בבית בנסיבות בלתי ידועות מגיעה לבדיקת כלבת".

כלבת היא מחלה נגיפית קטלנית וחשוכת מרפא: מרגע הופעת סימנים קליניים ראשונים בבני אדם או בבעלי חיים, אין אפשרות להציל את החולה. ניתן למנוע את המחלה בבעלי חיים באמצעות חיסון הניתן מבעוד מועד, ובבני אדם באמצעות חיסון לאחר חשיפה לנגיף. הפעם האחרונה שבה מתה בישראל אשה מכלבת היתה ב-2002. לפני כן, ב-1997, מתו בישראל שלושה בני אדם מכלבת.

על פי חוק, כל כלב חייב בחיסון נגד כלבת מדי שנה, על אף שהחיסון תקף למשך שלוש שנים. בחודשים האחרונים כבר הוכרזו כמה יישובים בצפון כ"נגועים בכלבת", ומשמעות הדבר היא כי חיות בית שלא חוסנו נלקחות להשמדה על ידי פקחים.

חרף הסכנה החמורה, מתברר כי מרבית הכלבים שנמצא כי מתו מכלבת היו כלבי בית שלא חוסנו ולא כלבים משוטטים. כך ב-2009, שבה 32 מבין 58 מקרי הכלבת התגלו בכלבים שגודלו בבית, וכך השנה, שבה שישה מעשרה מקרי הכלבת אותרו בכלבי בית. אחד מאותם מקרים התגלה השבוע בצפת – המקרה השלישי בעיר מתחילת השנה – שבה אותרו מקרי כלבת רבים גם אשתקד.

הד"ר רועי דוידסון, הווטרינר העירוני בצפת, ציין כי "כל מקרי הכלבת בצפת, פרט למקרה אחד, התגלו בכלבים שגודלו על ידי משפחות. זה חוסר אחריות משווע של בעלי הכלבים לא לחסן אותם". הד"ר דוידסון הוסיף כי "צריך לעשות מבצע הסברה ארצי. האם מחכים שימות בן אדם, או שאולי יתעוררו רק כשהכלבת תגיע לתל אביב?". הד"ר עוזרי דווקא סבור כי נעשות פעולות רבות להגברת המודעות. לדבריו, "נערכו כבר ארבעה ימי עיון בצפון בנושא הכלבת, מתקיים קשר מתמיד עם הווטרינרים של הרשויות, נעשה פרסום נרחב בעיתונות המקומית והיו כמה פעמים שעברו בשכונות וקראו באמצעות מערכת כריזה לבעלי הכלבים ללכת ולחסן את כלביהם".

שתף1ציוץ1שלח

כתבות עם אותו תג

ישיבת מועצת העיר צפת 27-02-2025
ישיבות מועצת העיר

ישיבת מועצת העיר צפת 27-02-2025

פברואר 27, 2025
עיריית צפת מוחקת שמות רחובות בעיר
חדשות העיר

עיריית צפת מוחקת שמות רחובות בעיר

פברואר 10, 2025
ישיבת מועצת העיר צפת 28-01-2025
ישיבות מועצת העיר

ישיבת מועצת העיר צפת 28-01-2025

ינואר 28, 2025
העיתונאי הבריטי שתמך בישראל הגיע לביקור בצפת
בריאות

העיתונאי הבריטי שתמך בישראל הגיע לביקור בצפת

אוקטובר 11, 2024
תכנית הבראה עבור צפת שלב א
חדשות העיר

תכנית הבראה עבור צפת שלב א

אוקטובר 9, 2024
אלבז בקריאה מיוחדת:  "אוחנה, קקון, בארסט- תנו לתושבים להכריע,  הגיעו לדיבייט וחגיגת דמוקרטיה"
חדשות העיר

חבר מועצת העיר צפת מר שלום אלבז הגיש מכתב התפטרות מהקואליציה

אוקטובר 9, 2024

תגיות

אוטובוס אולפנת אמית אילן שוחט אני מצפת בחירות גלריה הפגנה הצתה זיו זיקני צפת חבד חיפוש נעדר יוחאי עזרא יוסי קקון ילד ישיבת מועצה כדורגל כדורסל כליזמרים מועצת העיר מכללת צפת מלחמה מנחם כהן מקומות קדושים מרכז רפואי זיו משטרה נעדר סוכות סיפורי צפת סרטון עיריית צפת עיר עתיקה עסקים צדיק צפת קברי צדיקים קורונה רעידת אדמה שוקי אוחנה שלג שלום אלבז שמואל אליהו שריפה תאונה תיירות
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

אתר "צפתנט" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר

נבנה ע"י זוזה בניית אתרים

  • ראשי
  • סרטונים
  • Shop
  • About
  • טלפונים חשובים בצפת
  • צור קשר
  • תנאי השימוש באתר
  • פרסום באתר

ברוך הבא בחזרה!

Login to your account below

שכחת סיסמה?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

היתחבר

Add New Playlist

אין תוצאות
צפה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חוק ופלילים
  • צבא וביטחון
  • בריאות
  • חינוך
  • עסקים
  • יהדות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • נוסטלגיה צפתית
  • סרטונים
  • גלריות
  • ישיבות מועצת העיר
  • אני מצפת
  • היסטוריה
  • זיקני צפת
  • יזכור
  • מצפת תצא תורה
  • עתיקות
  • פרשת השבוע
  • צור קשר

נבנה ע"י זוזה בניית אתרים