רק 46% מהעיריות מפרסמות דוח השנתי, צפת בתחתית הרשימה

רוב העיריות אינן מפרסמות את הדוחות השנתיים שלהן וכמעט מחצית מהן אינן מפרסמות את דוחות מבקר העירייה  "אי פרסום נתונים אודות פעילות הרשות פוגע ביכולת של האזרח לפקח על השימוש בכספי המיסים שלו"

46% בלבד מהרשויות המקומיות שנבדקו מפרסמות את הדוח השנתי שלהן באתר האינטרנט כפי שמחייב אותן חוק חופש המידע. כך מגלה בדיקה שערכה עמותת שקיפות בינ"ל-ישראל (שבי"ל).

רק 54% מן הרשויות שנבדקו (15 מתוך 28) מפרסמות באתר האינטרנט שלהן את דוח מבקר העירייה, אשר גם פרסומו מתחייב על-פי חוק חופש המידע. בין העיריות אשר אינן ממלאות את דרישות החוק בהקשר זה ניתן למצוא את חולון, רחובות, ראשון לציון, מודיעין ורמת גן.

עיריית צפתעולה כי עיריות ירושלים, אשדוד, כפר סבא, באר שבע, נתניה ורעננה זכו בציון הגבוה ביותר, עבור רמת השקיפות שלהן בפני הציבור. צפת, טבריה, רחובות ואור יהודה נמצאות בתחתית הרשימה.
54% מן הרשויות שנבדקו מפרסמות את התקציב העירוני השנתי באתר האינטנרט שלהן. עם זאת, נמצא כי לרוב התקציב אינו בפורמט אקסל נגיש, המאפשר בחינה אמיתית של התקציב.

לעומת הדוחות השנתיים, מפרסמות רוב הרשויות, 89% מן הרשויות שנבדקו, את הפרוטוקולים של דיוני ועדת התכנון והבנייה המקומית. כמו-כן, 96% מהרשויות שנבדקו (27 מתוך 28) פרסמו פרוטוקולים מתוך ישיבות המועצה.

מטרת הבדיקה שערכה העמותה היא בחינת שקיפות המידע המצוי באתרי אינטרנט של 28 רשויות מקומיות לאזרח. ניתוח המידע נעשה על-פי 33 קריטריונים שונים, אשר בחנו את זמינות המידע ומידת היכולת של האזרח לקבל אינפורמציה לגבי פעילותה של הרשות המקומית.

לדברי גליה שגיא, מנכ"ל עמותת שקיפות בינלאומית-ישראל, ממצאי הבדיקה מדאיגים ביותר, שכן עולה מהן תמונה של אי-קיום החוק על-ידי רשויות ציבוריות.

"פעילותה של רשות מקומית משפיעה על כל היבטי החיים של תושביה ולכן עליה להיות שקופה ביותר. אי-פרסום נתונים אודות פעילות הרשות פוגע ביכולת של האזרח לפקח על השימוש בכספי המיסים שלו ולמעשה מהווה התחמקות של הרשות מלתת דין וחשבון על מעשיה", ציינה.

Exit mobile version