מאה שבעים ושש שנים למסורת בית עבו

יום שני בצהריים (י"ז אייר- 11/05/09) שעה אחת בצהריים יפתחו בצפת חגיגות ל"ג בעומר בטקס המסורתי של תהלוכת ספר המסורתית זו השנה המאה שבעים ושש ברציפות.
ממשיך המסורת דור אחרי דור הוא יוסף עבו (עברון) שיעמוד שוב בחצר העתיקה של משפחת עבו ויקריא את תולדות המסורת בהם פתח סב סבו שמואל עבו ויכריז על פתיחת החגיגות.
לטקס יגיע שר הדתות יעקב מרגי, ראש העיר צפת אילן שוחט, רבנים ואישי ציבור.
מאה שבעים ושש שנים למסורת בית עבו.
צפת לובשת חג לקראת האירוע, בני צפת לדורותיהם נוהרים מכול הארץ למעמד ההיסטורי המחבר אותם  להיסטוריה הצפתית ולמסורת שזכורה להם היטב בילדותם.
"אני עוד זוכר את התהלוכה לפני 60 שנה כאשר את הדרך למירון עשינו בחמורים" מספר שמעון קובי מוותיקי העיר.
עמותת ותיקי צפת המארגנת את חגיגות שחרור העיר שותפה גם למאורע המיוחד הזה. מאיר המאירי יו"ר העמותה מזמין אישית את וותיקי העיר להגיע ולהשתתף במסורת המיוחדת.
לאירוע מגיעים מידי שנה עובדי בתי הזיקוק בחיפה, משלחות מאריאל שבשומרון, מרמת הגולן ועוד.
מידי שנה שולחת צרפת נציגות לטקס כחלק מהקשר בין משפחת עבו לצרפת כאשר אחד מבני משפחת עבו היה קונסול צרפת בישראל, בעבר אף הגיע לאירוע שגריר צרפת בישראל.

בסיום החלק הטקסי בבית משפחת עבו בחצר העתיקה וההיסטורית מתחילה תהלוכה ססגונית עליה מנצחים ותיקי הישוב הספרדי ורד יצחק וחבריו, שלמרות גילם מנהלים מסע מפרך של שירה וריקודים, מסע הנמשך עד לשעות החשכה עד לכיכר "דניאל" כיכר בצומת היציאה מצפת שבה הונצח השוחר דניאל הרוש ממשיך המסורת שנהרג בפיצוץ באוטובוס בשדרות מוריה בחיפה לפני ארבע שנים .                       דניאל שהיה חלק מהמסורת הונצח בכיכר בה מסתיימת התהלוכה ובה גם נושא דברים אביו שמעון. בסיום התהלוכה מובל ספר התורה בשיירת מכוניות אף היא מסורתית, לקברו של רבי שמעון בר יוחאי במירון וזאת בלווי משטרתי מרשים המוסיף נופך של קדושה למעמד.

ספר התורה העתיק נמסר בצומת מירון לחבורה של צעירים גאי ומתן עברון, רפי עבו, האחים פרץ וסיווסה, משפחות מזרחי פרגון ועוד, בניהם של וותיקי צפת הממשיכים את התהלוכה מצומת מירון לקבר הקדוש ולמעשה משלמים את המלאכה הקדושה.

ראש עירית צפת אילן שוחט שאף הוא גדל על ברכי המסורת מביע הערכה רבה למשפחת עבו על שימור מסורת כה ייחודית לאורך שנים רבות.
"הקשר בין צפת למשפחת עבו הוא קשר מיוחד אותו יש לטפח ולשמר" אמר.
עירית צפת סייעה לחגיגות בצביעת הבית בקישוט הבית והסמטאות הציוריות המובילות לבית העתיק.
ספר התורה העתיק מוחזק במשך כול השנה בבית הכנסת ע"ש התנא רבי יוסי בנאה בית כנסת המכונה גם "הצדיק הלבן".
לספר סגולות רבות לברכה והצלחה ואלפים נוהגים לבקש ברכות ליד הספר הקדוש והעתיק.

Exit mobile version