באוקטובר 2011 יתחילו כ-70 סטודנטים לרפואה ללמוד במבנים ארעיים שיוקמו בשטח בית החולים זיו בצפת.

כ-150 מיליון שקל בשנה יועברו לאוניברסיטת בר-אילן, שתפעיל את הפקולטה החדשה לרפואה בצפת. "זה עוגן לאוניברסיטה נוספת, יגיעו לצפון עוד 300 אלף תושבים", אמר השר שלום

באוקטובר 2011 יתחילו כ-70 סטודנטים לרפואה ללמוד במבנים ארעיים שיוקמו בשטח בית החולים זיו בצפת. הם יהיו ראשוני התלמידים בבית הספר החמישי לרפואה בישראל. היום (א') הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו על הקמת צוות שרים לקידום המוסד החדש, שלוחה של אוניברסיטת בר אילן.

החלטת הממשלה בנושא היא כבר בת כחמש שנים, אולם בפועל לא בוצעו מהלכים בשטח. בדחיפתו של השר סילבן שלום הממונה על המשרד לפיתוח הנגב והגליל, בשנה האחרונה זורזו המהלכים, ולאחר ויכוחים לא מעטים נבחרה בר-אילן להוביל את המיזם.

על פי האישור שניתן בוועדה בין-משרדית בראשותה של אורנה הוזמן-בכור, מנכ"לית המשרד לפיתוח הנגב והגליל, הוחלט שבר אילן תתוקצב בסכום של כ-150 מיליוני שקלים בשנה למשך חמש שנים. כמו כן הוחלט שלא להמתין לבניית מבני קבע לאוניברסיטה ולהתחיל וללמד בה כבר בשנת הלימודים תשע"ב, במבנים יבילים על שטח פנוי של כ-40 דונם בבית החולים בצפת.

המועצה להשכלה גבוהה אישרה לאחרונה את הפעלת בית הספר לרפואה, שעשוי להוות את הבסיס להקמת אוניברסיטה בגליל. כאמור, בשלב הראשון התוכנית היא שבית ספר זה "ייצר" 70 בוגרים מידי מחזור, בניסיון להשלים חסכים ברופאים בישראל.

השר סילבן שלום אמר ל-ynet שהמקום יביא לתנופת פיתוח בגליל שבסופו של דבר תתבטא בין היתר בעוד כ-5,000 מקומות עבודה: "קיוויתי שניתן יהיה להתחיל ללמוד שם כבר ב-2010 אך עיכובים טכניים מנעו זאת ויתחילו ללמד שם ב-2011. מדובר בפרויקט מחולל שינוי בגליל שאמור להיות עוגן להקמת אוניברסיטה ומדגיש את חזוני להעברת עוד כ-300 אלף תושבים לחבל ארץ זה", אמר.

נתניהו הודיע בישיבת הממשלה על הקמת צוות שרים שיקדם את הקמת הפקולטה החדשה לרפואה – בו ישתתפו השר שלום, שר האוצר יובל שטייניץ,

השר לענייני מיעוטים אבישי ברוורמן (לשעבר נשיא אוניברסיטת בן גוריון) בעבר וסגן שר הבריאות יעקב ליצמן, שהגדיר את המיזם כפרויקט בעדיפות לאומית: "אני רואה בבית הספר לרפואה בצפת מנוף ענק לפיתוח הגליל" אמר.

נשיא אוניברסיטת בר אילן, פרופסור משה קווה, אמר במהלך הדיון בממשלה: "יש כבר הסכמות לשיתוף פעולה בין הפקולטה החדשה לבין בתי חולים ומכללות בצפון. כבר בשלב הראשון צפויים לעבור לגליל 50 מדענים ורופאים על משפחותיהם. יש התעניינות של יהודים וישראלים בחו"ל המבקשים לבוא ולהיות שותפים במיזם. כמו כן יש נכונות של תורמים להתייצב ולסייע בהקמת הפקולטה לצד ממשלת ישראל".

Exit mobile version