אוניברסיטת בר אילן היא זו שתקים בצפת את ביה"ס החמישי לרפואה

פרופ' רן טור-כספא
פרופ' רן טור-כספא
שר החינוך גדעון סער יביא לאישור מליאת מל"ג את המלצת הוועדה המקצועית שהחליטה כי אוניברסיטת בר-אילן תקים את בית-הספר החדש לרפואה בגליל * אוני' בר אילן: חתמנו על הסכמים עם בתי ספר לרפואה מובילים בעולם וממחר מתחילים לעבוד במרץ * הדיקן של ביה"ס החדש: פרופ' רן טור-כספא

שר החינוך ויו"ר מל"ג, גדעון סער, יביא לאישור המועצה להשכלה גבוה בישיבתה הקרובה הקמת בית ספר לרפואה חדש בגליל, זאת לאחר שהערב הועדה המקצועית להקמת בית-הספר לרפואה שמונתה על ידי המועצה להשכלה גבוהה קיימה את הדיון המסכם ובסיומו בחרה בהצעתה של אוניברסיטת בר-אילן על פני הצעתה של אוניברסיטת חיפה.

הוועדה המקצועית החליטה להמליץ פה אחד על אוניברסיטת בר-אילן כמוסד אשר יקים וינהל מבחינה אקדמית וכספית את בית-הספר לרפואה החמישי בישראל שיוקם בגליל. בהתאם להחלטת ממשלת ישראל צפוי בית-הספר החדש לרפואה לקום בשטח המוניציפאלי של העיר צפת.

הוועדה המקצועית בראשות חבר ות"ת, אהרן בית הלחמי, שמינתה המועצה להשכלה גבוהה החלה את עבודתה בחודש דצמבר 2007 ובמהלך השנתיים בהן פעלה היא גיבשה את התוכנית האקדמית להקמת בית-הספר, קבעה קריטריונים שפורסמו ב"קול קורא" לאוניברסיטאות המחקר וכן שמעה גורמים מקצועיים, קיימה יום עיון בינלאומי להקמת בתי ספר לרפואה ובנוסף קיבלה לידיה מספר חוות דעת בנושא זה.

בית-הספר החדש לרפואה יהיה החמישי במערכת ההשכלה הגבוהה בישראל. כיום, פועלים בתי-ספר לרפואה במסגרת האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת ת"א, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ובטכניון שבחיפה.

בעקבות ה"קול הקורא" שפרסמה הוועדה בחודש אוגוסט 2008 הוגשו לוועדה שתי הצעות להקמת בית הספר החדש לרפואה. הצעה אחת של אוניברסיטת חיפה והטכניון והצעה נוספת של אוניברסיטת בר-אילן. הוועדה דנה ממושכות בשתי ההצעות, פגשה במציעים והתרשמה מהיכולות הגבוהות של המוסדות שניגשו ל"קול הקורא".

שר החינוך ויו"ר מל"ג, גדעון סער, אמר כי בכוונתו להביא את ההמלצה לאישור מליאת מל"ג כבר בישיבתה הקרובה וזאת על מנת לזרז את הליך הקמת בית-הספר לרפואה. השר סער: "הקמת בית-הספר לרפואה בגליל מהווה עוגן התפתחותי חשוב לעיר צפת בפרט ולגליל בכלל שימשוך אליו אוכלוסיות איכותיות".

חברי הוועדה המיוחדת: אהרן בית-הלחמי (יו"ר), פרופ' מנואל טרכטנברג (יו"ר ות"ת), פרופ' אבי ישראלי (לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות), פרופ' חיה קלכהיים (חברת מל"ג), פרופ' ירון כהן, פרופ' אחמד עיד, פרופ' יצחק גלנור (לשעבר סגן יו"ר מל"ג), ד"ר איתן חי-עם (מנכ"ל משרד הבריאות), מר שמואל סלבין (חבר ות"ת). בוועדה כיהן גם פרופ' שלמה גרוסמן עד לסיום כהונתו כיו"ר ות"ת.

יו"ר ות"ת וחבר הוועדה המקצועית, פרופ' מנואל טרכטנברג, אמר הערב כי "אני מברך על סיום עבודתה של הוועדה. מדובר בוועדה ששקדה במשך תקופה ארוכה על הכנת התשתית להקמת בית-הספר. בפני הוועדה עמדו שתי הצעות מאוד ראויות ואיכותיות. מה שעמד לנגד עיני הוועדה זה הפן המקצועי והפן של פיתוח הגלילמכיוון שבית-הספר לרפואה הנו פרויקט בעל חשיבות לאומית ".

מאוניברסיטת בר אילן נמסר בתגובה כי זה אתגר רציני ביותר, "האוניברסיטה חלמה הרבה זמן על בית ספר לרפואה, היא לא העיזה להציע את עצמה להקים את בית הספר עד שהרגישה שמבחינת התשתית המדעית והאקדמית היא מוכנה לכך, ויעיד על כך בית הספר למדעי החיים מהגדולים בארץ הקיים כבר כ-40 שנה והעמיד אלפי בוגרים. מינינו צוות היגוי."
"הדיקן המיועד הוא פרופ' רן טור-כספא, מבכירי הרופאים בבילינסון (מומחה בעל שם עולמי לתחום הכבד). פרופ' משה קוה ביקר עם מספר אנשים מבר אילן יחד עם טור כספא בארה"ב וחתם על הסכמים עם בתי ספר מובילים, בהם בית ספר לרפואה במיאמי, בית ספר לרפואה ע"ש איינשטיין שליד ישיבה יוניברסיטי, יש הבנות עם בית הספר לרפואה בהרוורד. יש התעניינות של אנשי סגל בכיריםי יהודים וישראלים מארצות הברית. אנחנו מאמינים שנעמוד באתגר, כבר מחר יוצאים לעבודה."

מתוך אתר הידען

Exit mobile version