בימים הקרובים יקבלו אזרחי מדינת ישראל אגרת מטעם רשות המים המבקשת מכל בית אב להצהיר על מספר הנפשות המתגוררים בביתו לצורך חישוב כמות מ"ק מים לנפש לתקופה של פרק זמן דו חודשי.
התעריף ישתנה בהתאם ליישוב שבו מתגורר צרכן המים. כך למשל, תושבי גב ההר, ירושלים, צפת, הר הנגב יאלצו לשלם תעריף גבוה על המים בשל הטופוגרפיה ההררית של הישובים ועקב גודלם הקטן יחסית.
המטרה לדברי יוזמי הרעיון היא להביא לכך שהמחיר שישלם הצרכן ישקף את העלות האמיתית של המים בהם השתמש. השינוי עורר ביקורת רבה בגלל חוסר השיוויון שיווצר בין ישובים שונים.
בין המבקרים, חברת הכנסת, מירי רגב שתגיש בימים הקרובים הצעת חוק פיקוח על המים. "המים הם מוצר יסוד בסיסי וקיומי. אסור להשית מחיר דיפרנציאלי על המים", אומרת רגב. לטענתה, ביטול תעריף המים האחיד יפגע בשכבות החלשות ובפריפריה.
במקביל תבקש ח"כ רגב לכנס את ועדת הכספים לדיון שלא מן המניין בסוגיית המים. "הרפורמה במשק המים תחת הנהגתה של קדימה, יצרה מציאות מעוותת, דיקטטורה בניהול משק המים ואנרכיה חמורה בכל הקשור באופן קבלת ההחלטות. ועדת החקירה הממלכתית החוקרת את הנושאים בימים אלו בוחנת מקרוב את ההשלכות החמורות של הצעדים על משק המים בישראל" אמרה חברת הכנסת.
כמו כן, במסגרת היטל מס הבצורת מתכוונת ח"כ רגב לקראת חודשי החורף להכניס שינוי בחוק לפיו כל הכסף שיגבה מאזרחים יועבר ישירות לרשויות המקומיות לטובת רכישת חסכמים לכל בית אב והתקנתם באמצעות הרשויות המקומיות, או לחילופין לטובת קרן מיוחדת להתפלת מים ים ושיקום משק המים בישראל.