במסגרת התרגיל יידרש צוות המרכז הרפואי זיו לתפקד בתנאים חריגים ולטפל בחולים המאושפזים ובכ-150 נפגעי רעידת האדמה, הן מתוך מבנה בית החולים והן מאתרי הרס באזור. בשל החשש לקריסת המבנה, תתורגל פריסת מחלקות מחוץ למבנה בית החולים, במגרשי החנייה ובשטחים פתוחים אחרים. תרגול אירוע רעידת האדמה לוקח בחשבון את העובדה שכל הפעילות הרפואית בחירום עלולה להתבצע במצב של קריסת המערכות התומכות: חשמל, מים, גזים רפואיים ועוד ובאמצעות צוותים מצומצמים.
ד"ר קלין שפירא, סגן מנהל המרכז הרפואי זיו והאחראי על תחום שעת החירום במרכז הרפואי אומר, כי משרד הבריאות מרענן מעת לעת את נהלי הפעילות בזמן רעידת אדמה, וכי המרכז הרפואי זיו ערוך לכל מקרה של אירוע רב-נפגעים, כולל רעידת אדמה. ד"ר שפירא מוסיף, כי במרכז הרפואי זיו צריך עדיין לחזק תשתיות על-פי תוכניות שהוכנו, וכי על הממשלה להורות על תחילת העבודות.
"אין ספק שרעידות אדמה חזקות יפגעו בעתיד בצפת והשאלה הגדולה היא: מתי?" אומר ד"ר שפירא.
המכון הגיאופיזי לישראל הציג החודש ממצאים מדאיגים על התגברות הלחצים התת-קרקעיים בשנה האחרונה. הוועדה הבין-משרדית להיערכות לקראת רעידת אדמה הודיעה על הסתברות גבוהה לרעידת אדמה בעוצמה של 6 בדרום לבנון, שעלולה להשפיע על צפון מדינת ישראל.
סקר של משרד השיכון קבע, כי רק 26% מהדירות והמבנים בצפת עומדים בתקן שנקבע לעמידות ברעידות אדמה. צפת היא למעשה בירת רעידות האדמה של ישראל. ב-1747 ואחר-כך ב-1759 התרחשו רעשי אדמה בעיר וגבו את חייהם של מאות תושבים. "הרעש של צפת" בינואר 1837, פגע בכל יישובי הגליל, אבל העיר צפת עצמה נחרבה כליל אחרי שגלשה במדרון. 4,000 בני אדם נהרגו.
משרד הבריאות ממליץ לציבור להימנע ככל האפשר מהגעה למרכז הרפואי בשעות התרגיל מלבד מוזמנים ומקרים דחופים. אתר מרכז רפואי זיו – www.ziv.org.il.