מגדל השעון של צפת הוא אחד משבעת מגדלי שעון שנבנו בארץ ישראל בשלהי התקופה העות'מאנית. בקומתו השלישית הותקנו ארבעה שעונים ובקומתו הרביעית הותקן פעמון גדול שצילצל בכל חצי שעה. בשנת 2002 הותקנו במגדל שעונים חדשים וגם הפעמון המקורי חזר לצלצל בכל חצי שעה, אולם חודשים בודדים לאחר מכן הוא עמד מלכת.
"שבע שנים זה הביך את תושבי צפת", אמר ראש עיריית צפת אילן שוחט. "המבוכה הגדולה ביותר הייתה כשתיירים היו יורדים מהאוטובוס בבית הסאריה, שם יושבת לשכת התיירות העירונית, והדבר הראשון שהם ראו היה שעון ענק ומרשים אבל עומד ולא מכוון. זה הקרין על הרושם הראשוני שלהם על כל העיר".
שוחט הורה למנהל הבניין של העירייה לאתר טכנאי מתאים שיחזיר את השעון לפעילות. "זה לא היה פשוט למצוא שען לשעון כזה", תיאר מנהל הבניין של העירייה, יהודה גולדשטיין. "מי שטיפלה לפני שבע שנים בתיקון השעון הייתה עמותה לקידום התיירות בעיר שהיום כבר לא קיימת. לקח לי קצת זמן למצוא את החברה שהתקינה את השעון, והם גייסו שען מיוחד שמתמחה בתיקון שעונים אנלוגיים של כנסיות ומגדלי שעון".
בצפת מקווים עתה שמגדל השעון, שהונצח אפילו בסדרת בולים מיוחדת (ביניהם גם מגדל השעון ביפו), תחזיר את הצבע ללחיים של העיר. מגדל השעון שעל בית הסאריה תועד אף בבולים של השירות הבולאי בישראל.