ליצמן, שמקפיד על הגדרת תפקידו, אמר "אני מקווה שלמרות שאין שר במשרד הבריאות יש מדיניות ברורה למרות שיש רק סגן ולכן אני פועל לשינוי המצב. תוחלת החיים הנמוכה בגליל היא פשע ועוול שצריך לתקן ואני אשנה זאת. הוספתי ניידות MRI שאני מקווה יקצרו את זמן ההמתנה לבדיקה ואני ממשיך לעבוד על תוספת מיטות ותוספת תקני רופאים בגליל".
יו"ר הפורום, אהרון ולנסי, ציין כי "כדי לפרוח בפריפריה צריך לפתח אקדמיה חזקה, שירותי בריאות טובים ומחקר שיכין עבורנו את העתיד. לי כבר שערות לבנות על הראש וזה לא יהיה נורא אם לא אזכה לראות את השינוי קורה בימי חיי, אבל זה יהיה נורא ואיום אם הנכדים שלי לא יזכו לראות את השינוי הזה בגליל. אני מקווה שבעזרת תמיכה של כל שרי הממשלה נצליח להתגבר על היצרים הפנימיים שלנו להרוס ונמשיך להיות מאוחדים סביב מטרה אחת מרכזית שהיא פיתוח הגליל המזרחי".
במהלך המפגש סקר ראש צוות בריאות בעמותה להקמת קריה לרפואה ומחקר בגליל, פרופ' שאול שאשא את המצב באזור והסביר כי "רפואה טובה היא כלי בסיסי למשיכת אוכלוסיה איכותית בדיוק כמו תעסוקה מגוונת. יש הכרח להעלות את רמת שירותי הבריאות בגליל. משרד הבריאות חייב לשנות קדימויות, לא לעשות אפליה מתקנת אלא לתקן את האפליה. לא ייתכן שתוחלת החיים בגליל מוכה בשנתיים וחצי מזו של תושב תל אביב, תושבי הגליל, כמו טרומפלדור, מוכנים למות למען ארצם גם היום".
במהלך המפגש אדריכל דגן מושלי ממשרד מושלי-אלדר אדריכלים הציג את התוכנית התכנונית שתוגש לוועדה המחוזית במהלך החודשיים הקרובים. המפגש התקיים במשרדי צחר בהשתתפות ראשי רשויות מפורום הגליל המזרחי, בהם ראש מועצה אזורית גולן אלי מלכה, ראש מ.מ. יסוד המעלה עמוס רודין, ראש עיריית צפת אילן שוחט, ראש עיריית קריית שמונה, נסים מלכה ורבים נוספים.