המשנה לראש הממשלה, השר לפיתוח הנגב והגליל, מר סילבן שלום; "זו אמירה חד משמעית, שסדרי העדיפויות במדינה השתנו, שהמדינה לוקחת אחריות ומקדמת את הפריפריה. בית הספר לרפואה בעיר צפת הוא פרויקט מחולל שינוי שישנה את פני הגליל בכל התחומים. הוא יקדם את ההשכלה הגבוהה, ימשוך אליו הון אנושי ואלפי משפחות נוספות, יוסיף עוד כ-5000 מקומות עבודה איכותיים נוספים.
הפרויקט הזה הוא המנוף להצלחת האזור. זהו אתגר לא פשוט, אנחנו נלחמים כדי שיצא אל הפועל כך שיהיה המוסד האקדמי שכולם ירצו ללמוד בו. בית הספר לרפואה מספר אחד בישראל".
השר, שלום, ציין כי הוא מקדם שיתוף פעולה אקדמאי בין אוניברסיטת מיאמי ואוניברסיטת בר אילן. בשבוע שעבר, נועד השר שלום עם נשיאת האוניברסיטה, פרופ’ דונה שלאלה, לשעבר שרת הבריאות בממשל קלינטון; "הקמת בי"ס לרפואה בגליל, יביא לשדרוג בתי החולים הקיימים באזור, ייצור למעלה מ– 5000 משרות ויחזק את האוכלוסייה המקומית.
החזון שלי, הוא להביא עוד כ-300 אלף תושבים נוספים לגליל, בעשור הקרוב, מוסד אקדמאי מוביל ואיכותי הוא תנאי הכרחי. בית הספר לרפואה, מצטרף למכללות מצוינות שכבר פועלות ברחבי הגליל ואין לי ספק שהוא ישאב אליו מאות סטודנטים נוספים שיבחרו להתיישב בגליל".
עוד נקבע, בהחלטה, כי הועדה הבינמשרדית בראשות הגב’ אורנה הוזמן-בכור המנהלת הכללית של המשרד לפיתוח הנגב והגליל, תבחן את היקף המימון המלא הנדרש להקמת הפקולטה ואת יכולת גיוס הכספים החוץ ממשלתיים. הוועדה, תתאם בין כלל הגורמים הרלוונטיים בכל הנוגע לתהליכי התכנון הנדרשים להקמת המבנה והגדרת התשתיות הנדרשות, לרבות מעונות סטודנטים, מעבדות וציוד נדרש להפעלת בית הספר.
מנכ"לית המשרד לפיתוח הנגב והגליל, הגב’ אורנה הוזמן בכור; "הקמת המתחם הזמני לבית הספר לרפואה, תאפשר את פתיחת שנת הלימודים’ ותקדם משמעותית את הקמת מבנה הקבע. עכשיו, זו עובדה, בית הספר לרפואה יצא לדרך".